Veelgestelde vragen

De toppers onder de veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik een reservatie annuleren?

  Boeking die gemaakt is vóór 1 juli 2020 annuleren vanwege het Coronavirus? Klik dan hier.

  Indien je een reservatie wilt annuleren, dien je de volgende stappen de ondernemen:

  1. Open je reservatiebevestiging (deze heb je via de mail ontvangen)
  2. Ga naar Reservatie annuleren? en klik op de link
  3. Bevestig dat je de reservatie definitief wil annuleren. En klaar is Kees!

  Let op: de reservering is pas geannuleerd wanneer je deze stappen hebt doorlopen en een annuleringsbevestiging hebt ontvangen.

  Goed om te weten: wanneer je buiten de annuleringsvoorwaarden annuleert, heb je geen recht op teruggave van een vooruitbetaalde reservering. Mocht het hotel alsnog instemmen om de boeking te annuleren, moet je er rekening mee houden dat het hotel extra kosten hiervoor kan rekenen én krijg je je eventueel vooruitbetaalde overnachting terug in de vorm van een voucher. Wij adviseren je om deze reden altijd om bij het maken van een reservering een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer je te maken hebt met een overboeking, dubbele reservering, afgewezen aanvraag of na het annuleren van een vooruitbetaalde reservering binnen de annuleringsvoorwaarden, krijg je je geld teruggestort op je rekening.

  De betaalde servicekosten en eventuele kosten van een afgesloten annuleringsverzekering zijn niet terug te vorderen. Daarnaast worden eventuele transactiekosten nooit teruggestort. 

  Diverse hotels hanteren de annuleringsvoorwaarden van de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH).

 • Hoe kunnen prijzen per dag verschillen?

  De prijzen van de aangeboden Specials en kamers zijn opgebouwd uit flexibele tarieven. De hotels kunnen 24 uur per dag hun prijzen en beschikbaarheid aanpassen op HotelSpecials.be. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de hotels nog een prijswijziging toepassen op het huidige tarief.

 • Kan ik extra voorkeuren opgeven?

  Ja, je kunt tijdens het reserveren extra voorkeuren opgeven. Deze zal naar het hotel worden verzonden zodat zij op de hoogte zijn van de wens en hier rekening mee kunnen houden. Het kan zijn dat voor bepaalde wensen (zoals een ander kamertype of bepaalde faciliteit) een toeslag geldt. Hoewel het hotel altijd rekening probeert te houden met jouw wensen, is een voorkeur echter geen garantie. 

  In het geval je nog extra voorkeuren na de reservatie wil opgeven, dien je direct contact op te nemen met het hotel. De contactgegevens van het hotel vind je terug op de reserveringsbevestiging.

  Indien jouw voorkeur van medisch belang is dat je boeking ervan afhangt, adviseren wij je om hier vooraf contact over op te nemen met onze klantenservice via het contactformulier

 • Waar kan ik terecht met vragen over de beschikbaarheid van een kamer?

  De actuele beschikbaarheid kun je via onze website controleren op de detailpagina van het door jou gekozen hotel. De beschikbaarheid van een kamer kan per dag, zelfs per moment, verschillen. Indien er geen kamers worden getoond op de door jouw gekozen datum, zijn er geen kamers beschikbaar.

 • Hoeveel moet ik betalen om kinderen mee te nemen?

  Voor kinderen gelden in sommige gevallen speciale kamerprijzen. Deze prijzen verschillen per hotel en per leeftijd van het kind. De zogeheten kinderprijzen zijn alleen van kracht bij 2 betalende volwassenen op de kamer. Wanneer je een reservering maakt voor 1 volwassene en 1 kind wordt de prijs voor 2 volwassenen berekend. Meestal zijn de prijzen en beschikbaarheid voor een extra bed voor 1 kind op aanvraag beschikbaar.

  Voor specifieke informatie kun je de detailpagina van het betreffende hotel bekijken.

 • Kan ik mijn huisdier meenemen?

  Ieder hotel heeft zijn eigen beleid met betrekking tot huisdieren. Sommige hotels laten geen huisdieren toe en in andere gevallen wordt er een vergoeding gevraagd voor het meebrengen van een huisdier. De kosten hiervoor vind je terug op de detailpagina van het betreffende hotel. Neem jij een huisdier mee? Meld dit dan altijd bij je reservering om problemen (of extra kosten) ter plaatse te voorkomen. Bekijk hier alle huisdiervriendelijke hotels.

 • Geen bevestiging gehad? Wat nu?

  Heb je al meer dan een half uur geleden gereserveerd en nog steeds geen reservatiebevestiging van ons gehad?

  1. Controleer de map met ongewenste mail

  2. Zit de bevestiging niet in je ongewenste mail? Vraag dan zelf snel een nieuwe aan via deze link.

  3. Is het alsnog niet gelukt? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Hoe kan ik het saldo van mijn HotelCadeau/-voucher bekijken?

  Bekijk hier het saldo van je HotelCadeau: Saldocheck. Wanneer je een HotelCadeau via de mail hebt ontvangen, staat de waarde en geldigheid altijd in de e-mail vermeld.  • Het lukt niet om te betalen. Wat moet ik doen?

  Wanneer de afschrijving van het verschuldigde bedrag aan HotelSpecials is mislukt, krijg je per e-mail een herinnering. In deze e-mail vind je een link waarin wij je vragen online het openstaande bedrag alsnog te betalen via iDEAL of creditcard.

 • Hoe kan mijn reservering wijzigen?

  Voor wijzigingen met betrekking tot voorkeuren, dien je het hotel direct te contacteren. Het telefoonnummer van het hotel vind je in de reservatiebevestiging. Voor wijzigingen met betrekking tot het aantal personen, de datum en/of het aantal kamers kun je HotelSpecials via het contactformulier een mail sturen. Deze wijzigingen zijn alleen mogelijk binnen de annulatievoorwaarden.

  HotelSpecials berekent geen wijzigingskosten. Afhankelijk van het soort wijziging kan het zo zijn dat het hotel een extra bedrag in rekening brengt. Mocht het hotel extra kosten rekenen, dan overleggen wij deze kosten op voorhand met jou. 

 • Waar kan ik terecht met klachten?

  Heb je een klacht? Dien deze dan zo snel mogelijk, het liefst binnen twee maanden na afloop van je boeking, in via dit contactformulier. Uiterlijk binnen twee weken na ontvangst van je klacht krijg je een inhoudelijke reactie op de klacht. Je ontvangt altijd een bevestiging. Klachten betreffende het hotel (kamer/diner/service) kunnen het beste ter plekke in het hotel worden gemeld. Het hotel kan op dat moment de klacht in behandeling nemen.

  Mochten wij de klacht niet voor je kunnen oplossen of ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kan je deze voorleggen aan de Geschillencommissie van BeCommerce. Tevens kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.