Veelgestelde vragen

Meer informatie over prijzen

 • Prijzen en bijbehorende beschikbaarheid van kamers kunnen per dag verschillen, hoe kan dat?

  De prijzen van de aangeboden Specials en kamers zijn opgebouwd uit flexibele tarieven. De hotels kunnen 24 uur per dag hun prijzen en beschikbaarheid aanpassen op HotelSpecials.be. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de hotels nog een prijswijziging toepassen op het huidige tarief. 

 • Worden de prijzen bij Hotelspecials per persoon of per kamer berekend?

  De prijzen van de Specials zijn vanaf prijzen en worden via HotelSpecials per kamer per nacht weergegeven. Deze Specials zijn gebaseerd op een tweepersoonsbezetting. In geval van eenpersoonsbezetting kan een toeslag gerekend worden. 

  Op Specials berekenen wij servicekosten. Zo kunnen wij steeds de beste Specials voor jou blijven regelen en vind je gemakkelijk een Special naar wens. Op gewone hotelkamers berekenen wij geen servicekosten want wij vinden dat bij gewone kamers geen servicekosten horen.

 • Wordt er een toeslag gerekend als ik voor 1 persoon of 3 personen reserveer?

  Wanneer je met 3 personen op de kamer wilt overnachten, zal er een extra bed op de kamer geplaatst moeten worden. Doorgaans wordt hier een toeslag voor gerekend. Wil je meer informatie over de toeslag? Contacteer dan onze Service Desk. 

  De prijzen zijn vanaf prijzen en worden via HotelSpecials per kamer per nacht weergegeven. Deze prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonsbezetting. In geval van eenpersoonsbezetting kan een toeslag gerekend worden. Op Specials berekenen wij servicekosten. Zo kunnen wij steeds de beste Specials voor jou blijven regelen en vind je gemakkelijk een Special naar wens. Op gewone hotelkamers berekenen wij geen servicekosten want wij vinden dat bij gewone kamers geen servicekosten horen. 

 • Welke extra kosten worden er nog berekend bij de reservering?

  Servicekosten

  Bij een reservering van een van onze unieke Specials rekenen wij servicekosten, 10,00€ bij 1 nacht en 15,00€ bij 2 of meer nachten. Op deze manier kunnen wij jou helpen een overnachting te vinden die perfect op jouw wensen aansluit. Elke Special is uniek en je reserveert dan vaak ook diverse gratis extra's in elke Special. Hierbij kun je denken aan een gratis late check-out of een upgrade naar een luxere kamer.

  Annuleringsverzekering

  Kosten voor een annuleringsverzekering worden alleen in rekening gebracht als hiervoor is gekozen tijdens het maken van een reservering.

  Toeslagen

  Daarnaast kunnen er toeslagen worden berekend voor parking, het meenemen van een huisdier en indirecte kosten zoals gebruik van telefoon en minibar. Deze kosten worden ook niet meegenomen in de reserveringsbevestiging, maar worden door het hotel in rekening gebracht tijdens je verblijf.

  Goed om te weten

  - De prijzen zijn vanaf prijzen en worden via HotelSpecials per kamer per nacht weergegeven. Deze prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonsbezetting. 

  - In geval van eenpersoonsbezetting kan een toeslag gerekend worden.

  - Op gewone hotelkamers berekenen wij geen servicekosten want wij vinden dat bij gewone kamers geen servicekosten horen.

  Let op: bij een annulering zijn de betaalde servicekosten en eventuele kosten van een afgesloten annuleringsverzekering niet terug te vorderen. Daarnaast worden eventuele transactiekosten niet teruggestort. Wij adviseren je dan ook onze Service Desk te contacteren om te informeren of de reservering gewijzigd kan worden naar een nieuwe datum. 

 • Hoeveel moet ik betalen om kinderen mee te nemen?

  Voor kinderen gelden in sommige gevallen speciale kamerprijzen. Deze prijzen verschillen per hotel en per leeftijd van het kind. Kinderprijzen zijn alleen van kracht bij 2 betalende volwassenen op de kamer. Wanneer je een reservatie wilt maken voor 1 volwassene en 1 kind, wordt de prijs voor 2 volwassenen berekend. Meestal zijn de prijzen en beschikbaarheid voor een extra bed voor een kind op aanvraag beschikbaar.

  Voor specifieke informatie kun je ook de detailpagina van het betreffende hotel bekijken of de Service Desk contacteren.

 • Zijn belastingen bij de kamerprijs inbegrepen?

  Kosten variëren per bestemming en/of hotel. De getoonde prijzen zijn actuele vanaf prijzen, exclusief servicekosten en inclusief btw. Bij de getoonde prijzen staat altijd duidelijk aangegeven of deze inclusief of exclusief citytax zijn.

  Citytax

  Gemeentes kunnen belasting opleggen aan bezoekers van de gemeente, die daar niet inwonend zijn. Dit wordt ook wel citytax genoemd. Deze citytax wordt niet direct aan de gemeente betaald, maar wordt berekend door de accommodatie waar je verblijft. De accommodatie betaalt vervolgens de citytax aan de gemeente.

  Of er citytax wordt gerekend, is afhankelijk van de bestemmingsgemeente. Citytax kan op verschillende manieren berekend worden. Vele gemeentes rekenen een citytax per persoon per nacht. Het is ook mogelijk dat de citytax per kamer, per nacht, of per boeking gerekend wordt. Er zijn ook gemeenten die de hoogte van de citytax baseren op het aantal sterren van de accommodatie. De hoogte van citytax varieert per bestemming en/of hotel. Bij de getoonde prijzen op HotelSpecials.nl staat altijd duidelijk aangegeven of deze inclusief of exclusief citytax zijn. Ben je woonachtig in een gemeente? Dan hoef je de citytax niet te betalen.Meer informatie over de hoogte van de eventuele citytax vind je terug op de detailpagina van het betreffende hotel.

 • Is het ontbijt bij de prijs inbegrepen?

  Alle Specials van HotelSpecials zijn altijd op basis van een overnachting en een ontbijt. De gewone kamers bij HotelSpecials zijn anders. Het hotel kan bij gewone kamers zelf bepalen of het ontbijt wel of niet bij de prijs inbegrepen zit.

  Of het ontbijt er wel of niet bij inbegrepen is, tonen wij altijd op onze website. 

 • Wat betekent p.k.p.n?

  De afkorting p.k.p.n. betekent per kamer per nacht. De prijzen op de website worden zo weergegeven. Deze prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonsbezetting. In het geval van een eenpersoonsbezetting kan een toeslag gerekend worden. De totale prijs wordt in een prijsopbouw berekend in de eerste stap tijdens het reserveringsproces.

 • Worden er servicekosten berekend?

  Bij een reservering van een zogeheten Special rekenen wij servicekosten (10,00 € bij 1 nacht en 15,00 € bij 2 of meer nachten). Zo kunnen wij steeds de beste Specials voor jou blijven regelen en vind je gemakkelijk een Special naar wens. Deze servicekosten betaal je altijd direct vooraf aan HotelSpecials.be. Op kamers berekenen wij geen servicekosten want wij vinden dat bij gewone kamers geen servicekosten horen.

 • Wat houden servicekosten in?

  Per reservering worden servicekosten in rekening gebracht voor onze unieke Specials (€ 10,00 bij 1 nacht, €15,00 bij 2 of meer nachten). Zo kunnen wij steeds de beste Specials voor jou blijven regelen en vind je gemakkelijk een Special naar wens. Deze servicekosten betaal je altijd direct vooraf aan HotelSpecials.be. 

  Op kamers berekenen wij geen servicekosten want wij vinden dat bij gewone kamers geen servicekosten horen.

 • Vraagt het hotel een borg?

  Enkele hotels vragen een borg. Dit kan in de vorm van een creditcard of een geldbedrag. Wanneer je geen gebruik maakt van bijvoorbeeld extra's (als pay-tv en minibar), zal het hotel jouw borg retourneren.

 • Hoe is de prijsopbouw van een 2+1 Special?

  De gratis nacht waar je recht op hebt bij deze Special is al als korting verwerkt in de prijs per kamer per nacht. Je kunt dit controleren door de prijzen op te zoeken voor 2 nachten op onze website. Je ziet dan dat de prijs voor 2 nachten gelijk is aan de 2+1 Special. Je krijgt dus inderdaad de 3e nacht gratis. Ons systeem geeft altijd de laagst mogelijke prijs weer. 

 • Waarom betaal ik servicekosten op Specials?

  Op Specials berekenen wij servicekosten. Zo kunnen wij steeds de beste Specials voor jou blijven regelen en vind je gemakkelijk een Special naar wens

 • Zijn er extra kosten verbonden aan een kamer met uitzicht?

  Het is in veel gevallen mogelijk om een kamer met een speciaal uitzicht te reserveren (denk aan zeezicht, tuinzicht of parkzicht). Indien dit mogelijk is, wordt dit meestal vermeld bij de  Specials  en arrangementen van het hotel. Hier staat in veel gevallen ook vermeld wat de extra kosten zijn voor de kamer met een speciaal uitzicht.

  Voor meer vragen over het reserveren van een kamer met een speciaal uitzicht kun je onze Service Desk contacteren via telefoonnummer 078-480903 (lokaal tarief) of het contactformulier in te vullen.