Veelgestelde vragen

De toppers onder de veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik een reservering wijzigen?

  Wijzigen vanwege het Coronavirus, kijk dan hier

  Om een reservering te wijzigen (bijvoorbeeld naar een andere aankomstdatum) kun je dit aan ons doorgeven via het contactformulier onder vermelding van het reserveringsnummer of telefonisch via ons lokale telefoonnummer dat je in de reserveringsbevestiging vindt. Voor gebruik via ons lokale telefoonnummer worden, buiten de kosten van jouw telefoongebruik, als vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht.

  HotelSpecials berekent geen wijzigingskosten. Afhankelijk van het soort wijziging, kan het zo zijn dat het hotel een extra bedrag in rekening brengt. Mocht het hotel extra kosten rekenen, dan overleggen wij deze kosten vanzelfsprekend met je.

 • Hoe kan ik een reservatie annuleren?

  Annuleren vanwege het Coronavirus, kijk dan hier

  Het annuleren van je reservatie kun je heel makkelijk zelf:

  1. Open je reservatiebevestiging

  2. Scroll naar Reservering annuleren?

  3. Klink op de link

  4. Bevestig dat je de reservatie definitief wilt annuleren

  Let op: de reservatie is pas geannuleerd wanneer je deze stappen hebt doorlopen en een annulatiebevestiging hebt ontvangen.

  Goed om te weten: het hotel kan annulatiekosten in rekening brengen als de annulatietermijn is verstreken. Wij adviseren om deze reden altijd om bij het maken van een reservatie een annulatieverzekering af te sluiten. De betaalde servicekosten en eventuele kosten van een afgesloten annulatieverzekering zijn niet terug te vorderen. Daarnaast worden eventuele transactiekosten niet teruggestort.

  Diverse hotels hanteren de annuleringsvoorwaarden van de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH).

 • Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn reservering?

  Binnen een half uur na het reserveren ontvang je een bevestiging op het opgegeven e-mailadres en/of postadres. Wanneer je binnen een half uur geen bevestiging hebt ontvangen, controleer dan jouw ongewenste mail. Mocht ook in je ongewenste mail geen bevestiging te vinden zijn, dan raden wij je aan direct onze Service Desk te contacteren via telefoonnummer 078-480903 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. Om je snel te kunnen helpen, is het van belang om de volgende gegevens bij de hand te houden:

  • De naam waarop de reservering is gemaakt;
  • De naam van het hotel;
  • De aankomstdatum;
  • Het reserveringsnummer (indien bekend).
 • Waarop betaal ik servicekosten?

  Op Specials berekenen wij servicekosten. Zo kunnen wij steeds de beste Specials voor jou blijven regelen en vind je gemakkelijk een Special naar wens. Op kamers berekenen wij geen servicekosten want wij vinden dat bij gewone kamers geen servicekosten horen. 

 • Hoe gaat de reservatie in zijn werk?

  Heb je een kamer of Special gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan kun je deze zelf via de website reserveren of ons contacteren.

  Wil je via de website reserveren? Kies dan het hotel en de Special op de door jou gewenste datum en klik op reserveer. Volg alle stappen en je reservering is zo gemaakt. Binnen een half uur na het reserveren (zowel via het internet als telefonisch) wordt er een e-mail ter bevestiging gestuurd. Het reserveringsnummer geldt als bevestiging.

  Geen bevestiging ontvangen? Vul dan het contactformulier in of contacteer ons op 078-480903 (lokaal tarief)

  Wil je weten hoe het zit met betalingen? Krijg hier antwoord op al jouw vragen over betalen. 

 • Prijzen en bijbehorende beschikbaarheid van kamers kunnen per dag verschillen, hoe kan dat?

  De prijzen van de aangeboden Specials en kamers zijn opgebouwd uit flexibele tarieven. De hotels kunnen 24 uur per dag hun prijzen en beschikbaarheid aanpassen op HotelSpecials.be. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de hotels nog een prijswijziging toepassen op het huidige tarief. 

 • Wat is het verschil tussen annuleringsvoorwaarden en een annuleringsverzekering?

  Alle hotels hanteren annuleringsvoorwaarden en deze verschillen per hotel. In deze voorwaarden staat vermeld wanneer het hotel kosten in rekening zal brengen bij een annulering. Een annuleringsverzekering is een verzekering tegen financiële schade ten gevolge van het annuleren van een reis. Wanneer je bij een annulering een rekening van het hotel ontvangt kun je deze, mits de annulering valt onder de annuleringsvoorwaarden, declareren bij Allianz Global Assistance.

 • Is het mogelijk om later uit te checken dan staat aangegeven?

  Dit hangt af van de beschikbaarheid van het hotel. In de meeste gevallen vraagt het hotel hiervoor een extra vergoeding. Soms kun je bij je reservering ook een Lazy Sunday reserveren. Hiermee ben je gegarandeerd van een latere uitchecktijd. De eventuele extra kosten voor een Lazy Sunday vind je terug op de detailpagina van het betreffende hotel.

 • Hoe kom ik in contact met HotelSpecials?

  Onze Service Desk is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 22.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 22.00 uur op telefoonnummer 078-480903 (lokaal tarief). Je kunt ook het contactformulier invullen.

  Klachten
  Heb je een klacht? Dien deze dan zo snel mogelijk in via klachten@hotelspecials.be. Klachten kunnen tot uiterlijk 2 maanden na afloop van de reservering in behandeling worden genomen.

 • Is het mogelijk een extra bed voor een kind op de kamer te plaatsen?

  Meestal is dit mogelijk. Voor het plaatsen van een extra bed voor een kind wordt doorgaans een kindertoeslag berekend. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van de leeftijd van het kind en het hotel dat je reserveert.

  Voor specifieke informatie kun je kijken op de detailpagina van het betreffende hotel of onze Service Desk contacteren.